Kladdkaka !

inlägget publicerades den: 2010-03-22 kl. 14:32:43

Färdigt på: 20 min

150 150 g smält smör
3 3 dl socker
1 1 dl kakao
2 2 tsk vaniljsocker
2 2 st ägg
2 2 dl mjöl
ströbröd

Foto: Fredrik Sandin Carlson

Foto: Fredrik Sandin Carlson

Tips

Sugen på att pröva ett nytt recept? Tips på fler kladdkaksrecept hittar du här:
Kladdkaka - ju kladdigare desto bättre

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.

3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).

5. Servera kladdkakan med grädde eller glass.


kommentarer

kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback